Emnekursus: Fra moodboard til vævet design

Skaftevævning for viderekomne v/ Sofia Møller

Ugekursus

 

Hold nr. 11 - 17

7. - 11. august 2017

Mandag - fredag kl. 9 - 16

40 lektioner

Pris 1.270 kr.

 

Fra Moodboard til vævet design

Kurset indeholder idèudvikling i skitseform på papir samt i væven, så dit design kan blive til et vævet tekstil.

 Vi arbejder med at få lavet stemningsbilleder, der skal bruges i skitsering ved væven. Alle deltagere laver deres eget oplæg og får derfor sit helt eget design i væveprøverne.

Der vil være forskellige opsætninger på vævene, og de vil være tiltænkt specifikke produkter, som der skal laves idéer og væveprøver til. Vi fastholder fokus på idèudvikling og afprøver muligheder i forhold til teknik, materialer, farver og sammensætning. Væveskolens digitale skaftstyrede væv vil også være inddraget i undervisningen, hvilket giver en fantastisk mulighed for at afprøve mønstermuligheder i en enkel opsætning.

 

 


Skitsering og design ved væven


Væv 1: Digital væv
Vi bruger digitalvæven til at arbejde og udforske forskellige bindningstegninger, der kan bruges ved en sølning lige over de 24 skaft. Vi arbejder i et lidt tykkere uldgarn, så at opsætningen til disse mange skafter bliver så nem som muligt. Vi skitserer med mønster kombinationer, hvor prøverne skal ses som designideer til pudestof.


Væv 2.
Vi arbejder på en multi farvet kæde, hvor vi, ud fra vores individuelle stemningsbilleder, ser, hvordan vi fremhæver den ønskede farvestemning. Der skal laves skitseprøver med farver på papir samt ved væven, tiltænkt et halstørklæde i bomuld.


Væv 3.
Til denne opsætning skal vi bruge et lidt tykkere materiale, måske rubco eller noget lignende. Her er det tænkt at skitsere i materialer, der kunne ses til et taskestof. En opsætning, hvor det er tilladt at udfordre væveteknikken med nogle spænende sammensætninger. Der arbejdes med vikleprøver og sammensætninger i væven.


Væv 4.
Der skal laves designoplæg til nye viskestykker. Materialet er hør eller cottolin, ud fra opsætningen (jeg tænker 8 skaft 8 tramper) skal vi tænke en helhed, hvor trampningen og farvesætning laver mønstrefordelingen. Vi arbejder på papir samt ved skolens computer med WeavePoint for at undersøge, hvad der er muligt, og hvordan vi vil kombinere trampning og farve for at få vores helt eget udtryk i viskestykket. Så væves der designprøver ud fra deltagerens eget oplæg.


Væv 5.
Den femte opsætning er lidt mere eksperiment væv. Produktet kan være en dækkeserviet eller et andet produkt, som deltageren selv vælger. Materialet er papir eller måske bast?.. Vi arbejder med en kipper eller en vaffel for at få struktur.

 

 

 

På alle ugekurser kan der arbejdes på egen hånd i vævestuen udover undervisningstiden

Tilmelding

Hurtig tilmelding anbefales på telefon 4390 3883 eller på vaeveskolen@hotmail.com Opgiv hold nummer, emne og tidspunkt for kurset. Tilmeldingen er bindende.

Bemærk

Hvis du ikke ønsker at dit navn og telefonnummer sendes ud til de andre deltagere, bedes du gøre os opmærksom på det.

Betaling

Kursusprisen betales ved tilmelding på konto: 2343 8474 641 199